12 Temmuz 2016 Salı

Bamya Yemeği


Evlenene kadar yemediğim tüm Bamya yemeklerine yanıyorum :)) "Ben onu sevmem" diye nasıl da geri çevirmişim... için gidiyor... şimdi her gün olsa yerim :)
 Ben bamyayı tavuklu ya da sade etsiz olarak çok severim. Bol domatesli ve ekşili olacak, eşim için de acısı ve sarımsağını biraz fazla ilave ederim o da öyle sever.
Bakalım nasıl yapmışım.

Malzemeler:
  • Yarım kg Bamya 
  • 1 adet kurusoğan 
  • 5-6 diş sarımsak 
  • 2 adet iri domates 
  • 1tatlı kaşığı salça
  • Bir çay kaşığı limon tuzu
  • 1 limon suyu
  • Zeytinyağı 
  • Tuz 
Yapılışı: 

İlk olarak bamyaların baş kısmı honi şeklinde kesilerek ayıklanır ve bekletmeden yarım limon sıkılmış tuzlu suyun içine bırakılarak salyalanması önlenir. 

Ardından kuru soğan yemeklik doğranarak zeytinyağında sararana kadar sotelenir, sonra bir tatlı kaşığı salça ilave edilirek kavrulur ardından kabuğu soyulup küp küp doğranmış domates ve ince kıyılmış sarımsak eklenerek 5 dak. kadar pişirilir en son limonlu sudan çıkarılan Bamya fazla hırpalanmadan bir su yıkanarak domateslerin üzerine aktarılır, bir çay kaşığı limon tuzu, yarım limon suyu ve yeteri kadar tuz ilavesiyle domateslerin suyu çekilene kadar ara sıra hafif karıştırılarak pişirilir. Domatesler suyunu çekince yemeğimizin kıvamını verecek kadar sıcak su eklenerek bamyalar yumuşayana kadar pişirilir.

Yemeğimizi ocaktan aldıktan sonra en az bir saat kadar dinlendirirsek daha lezzetli olur. Tercihen bulgur pilavı ve cacık eşliğinde çok güzel olur :)

Afiyetle...





3 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım nefis görünüyor bamya,ekşi ve domates çok yakışıyor gerçekten de...

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))