29 Mart 2015 Pazar

Sütlü Şehriye Çorbası


Bu nefis çorbayı Kur'an-ı Kerim kursumuzdaki zarif, temiz, titiz  ve güzel Münevver Abladan öğrendim :)
Çay molasında birbirimizle yemek tarifi paylaşırken, memleketi Isparta'nın  gülleri gibi güzel olan Münevver abla ''durun ben size bir tarif veriyim, benim kızlarım bu çorbayı çok sever, bir süre yapmasam anne hani o çorbadan yapmıyosun der, isterler''  diyerek çorbasını anlattı :) 
Doğrusu ben daha önce Sütlü Şehriye Çorbasını duymamıştım eve gelince hemen çorbayı yaptım, gerçekten de söylediği kadar varmış içimizi ısıtan yumuşak bir lezzeti var. 
Tam yuva ısıtan cinsten bir çorba :) hep söylüyorum ''evinizde ocağınız kaynasın, ocakta pişen sadece çorba değildir huzurdur , berekettir''
Buradan Münevver Ablacığıma bir kez daha teşekkür ediyorum :)

Malzemeler:
  • 1 çay bardağı şehriye ( ben arpa şehriye kullandım )
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz
Yapılışı:

İlk olarak arpa şehriyeyi tereyağda hafif rengi dönene kadar çeviriyoruz, ardından 1 çorba kaşığı un ilave ederek birlikte şehriyeler esmerleşene kadar kavuruyoruz. 

Daha sonra ilk olarak bir miktar soğuk su ekleyerek ( un topaklanmasın diye ) sonrasında sıcak su ilavesiyle kaynayana dek karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra kısık ateşte şehriyeler yumuşayana kadar pişiriyoruz. 

Şehriyeler yumuşaynıca 1 çay bardağı süt ekleyerek bir taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz. Damak tadımıza göre tuz ekleyerek karıştırıyoruz.

Çorbamız hazır :) Ben çorbaların üzerine pul biber serpmeyi severim , buna da öyle yaptım, yanında bir dilim kepek ekmeği ve yeşilliklerle bir öğünümü tamamladım :)

Allah bereket versin, afiyetle :))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))