19 Kasım 2013 Salı

Sebze Çorbası


Hem sıcacık... hem rengarenk... hem lezzetli... hem de şifa deposu.
Bir çorbadan daha ne istenir ki :)

Klasik çorbaların dışında ama damaklarda iz bırakacak bir çorba isterseniz karışık sebzeli bu nefis çorbayı tavsiye ederim.



Malzemeler:
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 çay bardağı mısır ( isteğe bağlı )
  • 1 çorba kaşığı kuru kereviz yaprağı ( isteğe bağlı )
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı ( tepeleme ) un
  • Tuz
  • Sıvıyağ
Yapılışı:

Öncelikle bütün sebzelerimiz mümkün olduğunca minik küp şeklinde doğranır ( tavla zarından daha küçük olmalı ) 

İlk olarak kuru soğan sıvıyağda hafif sotelenir. Rengi sararmaya başlayınca mısır hariç diğer sebzeler ilave edilerek suyunu tamamen çekene kadar sotelenir. Sebzeler suyunu çekince un ilave edilerek hızla bir iki kez çevrilir. Ardından 1 bardak soğuk su eklenerek karıştırılır ( un topaklanmasın diye ilk aşamada soğuk su ilave ediyoruz.) Daha sonra 1 lt kadar sıcak suyu ilave ederek pişmeye bırakıyoruz. ( benim mısırlarım dondurulmuş çiğ mısırdı o nedenle bu aşamada mısırı da ilave ettim ancak haşlanmış konserve mısır olduğunda daha sonraki aşamada süt ile birlikte ilave ediyorum )

Sebzelerimiz tamamen yumuşayınca yavaş yavaş sütü ilave ediyoruz 5 dak. kadar da süt ile kaynatıp ocaktan alarak tuzunu ve kerviz yaprağını ilave ediyoruz. ( Çorbamız sütlü olduğu için süt kesilmesin diye tuzunu en son ilave etmeliyiz. Arzuya göre sebze çeşnili olduğu için Tuzot da kullanabilirsiniz. ) 

Sıcak sıcak kaselere paylaştırıp, afiyetle içebilirsiniz.

Şifa Olsun :)


1 yorum:

  1. Harika bir görünüm,eminim hem göze hem mideye hitap ediyordur :)
    Afiyetle

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))