22 Haziran 2013 Cumartesi

Alabalık Buğulama


Yaz mevsiminde yenebilecek en güzel balık Alabalık bence. Son senelerde kurulan modern Alabalık tesisleri sayesinde, doğal ortamında yetiştirilen taze Alabalıkları her mevsimde bulmak mümkün. 

O halde bu tarifimi yapmamak için sebep yok :)  Zahmetsiz oluşu, dağılmadan pişmesi ve nefis görünümüyle özel tavsiyemdir.


Malzemeler:
  • 2 adet Alabalık
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet iri domates
  • 4 diş sarımsak
  • 1 dal nane
  • Tuz, zeytinyağ
Yapılışı:

Kuru soğanlar yarım halka şeklinde doğranarak tencerenin tabanına dizilir. Üzerine ayıklanıp yıkanmış Alabalıklar yerleştirilir. Aralarına yarım halka dilimlenmiş domatesler, nane dalı ve bütün sarımsaklar serpiştirilir.
En son tuz ve üzerinden gezdireceğimiz yeteri miktarda zeytinyağ  ve 1 çay bardağından az su ilavesiyle ocağa alınarak ağzı kapalı olarak kısık ateşte 35 dak. kadar pişirilir. Çok az suyu kalacak şekilde ocaktan alınır.

Balıklarımız hazırdır. Ben bu kez yanında Radika Salatasını tercih ettim. Size de tavsiye ederim. Ama isterseniz taze roka yaprakları ya da daha önce tarifini paylaştığım Nar ekşili Roka Salatası da çok yakışıyor benden söylemesi :)

Not: Balıklarımız hazırdır. ( Pişirme esmasında balıkları ters düz etmemize gerek yok bu yöntemle  her tarafı çok güzel pişiyor.) Servis tabağımıza aldığımız balıkların yanına beraberinde pişen domates ve kuru soğanlardan da ilave etmeyi unutmayalım onlar da balık kadar lezzetli oluyor. 

Afiyet Olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))