İstavritin, hamsinin en bol ve ucuz olduğu bu günlerde sık sık balık yemeye çalışıyoruz, özellikle hafta sonları balık günümüz gibi oldu :) bu durum her yönden işime geliyor çünkü eşim pişiriyor ben yiyorum :))) Tabii salata benden, bazen onda da kolayına kaçıp taze yeşilliklerle bir söğüş yapıp kenara çekiliyorum :))
Malzemeler:
- 1 kg istavrit
- 1 çay bardağı mısır unu
- Tuz
- Sıvıyağ
Yapılışı:
Ayıklanıp yıkanmış istavritlerin suyu süzdürüldükten sonra tuz ilave edilmiş mısır ununa bulanarak sıvıyağ ısıtılmış kızgın teflon tavaya dizilir, önce bir tarafı daha sonra çevrilerek diğer tarafı kızartılır yemeğimiz hazır :)
Not: Hamsi ve istavrit pişirirken bizim gibi tavada kızarmış olanı seviyorsanız bir balık tavası alın derim. Her yerde satılan kapaklı balık tavalarında çevirme işi çok daha pratik oluyor benden söylemesi :)
Balıklarınızı ikram ederken güzel bir mevsim salatası ya da roka, tere, taze soğan gibi yeşillikler eşliğinde sunabilirsiniz.
Afiyet Olsun.