17 Mayıs 2011 Salı

Karnabahar Salatası

Karnabahar çok sevdiğim bir lezzet olmamasına rağmen sağlıklı beslenmek adına zaman zaman yiyorum. Yiyebilmek için de mümkün olduğunca lezzetlendirmeye çalışıyorum. Sarımsaklı yoğurt bu anlamda iyi bir yardımcı, bukez havuç ve nane de ilave ederk hoş bir tad yakaladım.
Malzemeler:
  • 1 adet küçük karnabahar
  • 2 adet havuç
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Nane yaprakları
Yapışılı:
Çiçek çiçek ayrılan karnabahar ve dışı kazınmış ve parmak parmak doğramnış havuçlar, makarna gibi haşlanır. Sebzeler yumuşayınca süzülerek alınır ve servis tabağına dizilir havuçar halka halka dilimlenir.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve nane yapraklarıyla süslenerek servise sunulur.
Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))