7 Mart 2011 Pazartesi

Havuçlu Mozaik Pasta

Geçenlerde sizlerle de paylaştığım İncirli Mozaik Pastam çok tutulunca bu kez de favori hammaddem Havucu kullanarak Havuçlu Mozaik Pasta yaptım. Sizler de çayın yanında atıştırmalık birşeyler arayanlardansanız, sağlıklı bir alternatif olabilir.

Malzemeler:
  • 4 adet iri havuç
  • 4 çorba kaşığı şeker
  • 2 çorba kaşığı pekmez ( isteğe bağlı )
  • 1 çorba kaşığı tereyağ ( ya da margarin )
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 2 pkt. petibör bisküvi
  • 1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
Dışları kazınan havuçlar rendelenerek toz şeker ve 1 çay bardağı su ilavesiye suyunu bırakıp çekinceye kadar pişrilir. Ardından margarin, kakao, pekmez, tarçın eklenerek karıştırlır ve ocaktan alınarak iri parçalara bölünmüş petibör bisküviler ilave edilerek hamurumsu bir harç oluşturulur.
Bu karışım istenilen bir kalıba ya da streç folyo üzerine alınarak şekillendirilip buzdolabının derindondurucu bölümünde soğuması sağlanır.
Dilimlenerek çay ya da meyve suyu eşliğinde servise sunulur.
Afiyet Olsun.

4 yorum:

  1. ıspanağı bile havuçla pişiren ben mozaik pastaya havuç koymayı nasıl düşünemedim acaba teşekkürler canım ellerine sağlık sevgiler dostçakal

    YanıtlaSil
  2. cok hos ve lezziz görünüyor! elleirne saglik.. sicacik sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Havuçlusunuda severim ellerinize sağlık
    Sevgiler:))))

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık güzel görünüyorlar sevgilet

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))