14 Nisan 2010 Çarşamba

Poşet Kebabı


Kağıt Kebabı, Kuyu Kebabı, Güveç Kebabı.... olur da Poşet Kebabı olmaz mı ? Hem de nefis olur. Kağıt Kebabı yapmak için hazırladığım malzemeler biraz fazla gelince ben de fırın poşetine attım ve iyi ki de öyle yapmışım sonuç harikaydı.
Az malzeme ile kısa sürede çok hoş bir lezzet elde ediliyor. Ani bir misafiriniz gelirse mutlaka deneyin derim.

Malzemeler:
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 5 -6 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
  • Tuz, pul biber, kekik

Yapılışı:

Tavuk etleri kuşbaşı şeklinde, soyulmuş patates ve alaca soyulmuş patlıcanlar küp şeklinde doğranır, soğanlar ince yarım halkalar halinde, biberler parmak parmak sarımsaklar ise incecik kesilir, domatesler jülyen ( uzun ) doğranır ve bütün malzeme derin bir kaseye alınarak üzerine tuz, pul biber, kekik serpilir ve en son 2 çorba kaşığı zeytinyağ gezdirilerek iyice harmanlanır.

Fırın poşetine 1 çay kaşığı un serpilerek her tarafı unlanır. Hazırlanan karışım poşete yayılır ve bir fırın tepsisine alınarak 200 der. önceden ısıtılmış fırında 35 dak. pişirilir.

Pirinç pilavı ve ayran eşliğinde servise sunulur.

Afiyet Olsun.


3 yorum:

  1. elinie sağlık.hem sağlıklı hemde lezzetli ve pratik.e daha ne olsun.

    YanıtlaSil
  2. cok güzel besleyici yemek olmus...
    Ellerine saglik canim...

    YanıtlaSil
  3. süper olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))