29 Nisan 2010 Perşembe

Boncuk Mantı

Boncuk Mantı, LezzetHanemin yaz atıştırmalığıdır. Hem ferahlatıcı hem de açlık bastırıcı güzel bir lezzet, tabii her zaman üzerine yağ dökmeyiz çoğu zaman kuru nane serperiz. ( Bu makarna cinsinin, diğer adı kuskus imiş ancak ben o isme hiç alışamadım )
Ayrıca bu mantı Orta Anadolu'nun bir çok yerinde, hamuru, erişte usulü ile elde minik minik kesilmak kaydı ile düğünlerde ikram edilen bir lezzettir.

Malzemeler:
  • Yarım pkt. buncuk makarna ( kuskus )
  • 2 kase yoğurt
  • 3 diş sarımsak

Üzerine : * Sıvıyağ * Pul biber * Kuru nane

Yapılışı:

Boncuk makarna bildiğimiz makarna gibi tuzlu suda yumuşayana kadar haşlanır. Diğer tarafta sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Mantılar haşlanınca süzülür ve sarımsaklı yoğurt ile karıştırılır.

Buzdolabında bir süre bekletilip soğutulduktan sonra üzerine yağda yakılmış pul biber gezdirilip, kuru nane serpilerek servise sunulur.

Afiyet Olsun.

5 yorum:

  1. Ne kadar güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık,sevgilerrrrrr....

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  4. Cok lezzetli görünüyor...
    Sunum muhtesem..
    Ellerine saglik

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))