10 Nisan 2009 Cuma

İzmir Köfte

Patates ve köftenin nefis birleşimidir İzmir Köfte. Aslında domatessiz ve sivri bibersiz olmaz. Ancak bu mevsimde maalesef domatesler o kadar lezzetsiz ki bırakın yemeğe tad vermeyi aksine tadını bozuyorlar. O nedenle salça ve yanında biber turşusu ile idare etmek zorunda kaldık. Ama yaz domatesleri çıkar çıkmaz onlarda katılacak bu lezzetin içine :)

Malzemeler:

  • 250 gr. kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 - 4 dilim bayat ekmek
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • tuz, karabiber

**************************

  • 2 adet patates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • sıvı yağ

Yapılışı:

İlk olarak köftemizi hazırlıyoruz. Köfte için gerekli tüm malzemeleri karıştırark bir köfte harcı elde ediyoruz ve bu harcı yarım saat kadar dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp uzun yuvarlak köfteler yapıyoruz ve yağsız olarak kızartıyoruz.

Diğer tarafta ince elma dilimleri şeklinde doğradığımız patatesleri kızartıyor ve kızaran patateslerimizi köftelerimizin üzerine alıyoruz.

Ardından 1 çorba kaşığı domates salçasını, 1 su bardağı kadar sıcak suda ezip köfte ve patateslerimizin üzerinde gezdirerek fırında ya da ocağın üzerinde suyunu biraz çekene kadar pişiriyoruz. (Ancak mevsime göre salçalı suyu gezdirmeden önce dilimlenmiş domates ve sivri biber ilavesi ile süsleyebiliriz.)

Pişen yemeğimizi sıcak sıcak pilav eşliğinde servise sunabiliriz.

Afiyet Olsun.




11 yorum:

  1. eline sağlık..benim de sevdiğim bir yemektir.ayrıca dediğin gibi yazı ben de bekliyorum..şöyle taze taze ve lezzetli şeyler yemeye başlasak iyi olacak..sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  2. Buketcim bu nasıl bir görüntüdür ,hiç mi acımadın bize? Ben şimdi kalkıp bu güzelliği 2 saat nasıl yapıcam ,zaten çok tembelim..Muhteşemm bir tabak...:))))

    YanıtlaSil
  3. evet yaa bu yemeği görünce çok acıkıyor insan:))
    ellerinize sağlık enfesss görünüyor

    YanıtlaSil
  4. izmir köfteye ve köftenin her çeşidine bayılırım.ellerine sağlık.nedense bana zor gelmişti izmir köfte yapımı.ama çok basitmiş.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık.Açken de insan bakamıyo böyle şeylere.Salçalı şeylere bayılırım.Patatesler gel beni ye diyo:))

    YanıtlaSil
  6. Çok severim bu lezzeti.Harika olmuş,missss.Hımmmmm...

    YanıtlaSil
  7. CANIM HARİİKA GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK ...

    YanıtlaSil
  8. SA.Canım ellerine sağlık çok iyi yapmışsı her şey mevsiminde tüketmek sağlık açısından gerekli biz kurutulmuş olarak tüketiyoruz Malatya pazarına geliyor domates,biber patlıcan mevsimi gelinceye kadar tüketiyoruz İzmirde kurutma oluyormu bilmem İst.imkansız sevgiler.A.E.O

    YanıtlaSil
  9. nefis bir yemek ve şahane bir sunum.
    ellerine kollarına sağlık

    YanıtlaSil
  10. çok severm bu köfteyi sivri bibersiz olmaz gerçekten eline sağlık

    YanıtlaSil
  11. ellerinize sağlık çoook güzel görünüyor...

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))