6 Aralık 2008 Cumartesi

Nohutlu Soğan Yahnisi

Malzemeler:
  • 30 adet arpacık soğan
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı narekşisi
Yapılışı:
Kabuklarını soyup yıkadığımız arpacık soğanları sıvıyağda pembeleşinceye çekene kadar kavuruyoruz ardından biber ve domates salçalarımızı ekliyor ve 1-2 dak. kavuruyoruz. Sonra rendelediğimiz domateslerimizi de ilave ederek domatesler suyunu çekene kadar arasıra karıştırarak pişiriyoruz. Suyunu çekince 1 tatlı kaşığı nar ekşimizi, tuzunu ve yaklaşık 1-1,5 lt suyumuzu da ilave ederek 15 dak. kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Daha sonra önceden haşladığımız nohutlarımızı da ekleyerek bir 15 dak daha pişirip ocağımızı kapatıyor ve yemeğimizi dinlenmeye bırakıyoruz.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))